7/28/2010

Megkaptam életem első díját! :-)

 
A díjat Vera Násfától kaptam. Nagyon szépen köszönöm, nagy megtiszteltetés számomra!

Na és most: Hét dolog, amit rólam lehet tudni: Szerintem minden embernek van egy témája, amiről szeret beszélni, és ez önmaga.

1.: Hát az első dolog kicsit hasonlít Sesame egyik élményére. Kiskoromban apukámékkal sokat jártunk Nyékre (Miskolctól 15km). Szinte tóparton nőttem fel, és ennek köszönhetően én is megszerettem az ásványokat. Ugyanis képes voltam 2-3méteres mélységbe is leúszni 7-8 évesen már, mert a víz felszínén megláttam egy csillogó követ. Volt, hogy több kilónyi követ vittünk haza, aminek a felét kalapáccsal széttörtem, hogy jobban csillogjon. A nagymamámék kerítése derékig fel volt betonozva, ezt használtam kis asztalkának, és minden nap szorgalmasan kiültem oda, árulni a köveimet. Azt mondanom sem kell, hogy csak a másik nagyapám vett tőlem, aki a másik utcában lakott. Hát igen, ez a drágaköves korszakom volt ;-)

2.: Nagyon szeretek főzni, sütni már kevésbé, de abban is meglelem az örömöm. Sütés után mindig be kell szereznem egy égésre való sprayt, mert sajnos a fél kezemet, mindig benn hagyom a sütőben, vagy véletlenül letapogatom a sütő belső falát.

3.: Nagyon szeretnék külföldön lakni (megint). Volt a családnak egy olyan korszaka, amikor Amerikában, Florida államban, Orlandóban lakott. Én mint mindig minden jóból kimaradt, csak nyaralgatni mentem ki hozzájuk, de az utolsó nyaralásból már nem jöttem haza. Ott jártam ki a 7. osztályt, jártam a Disney world-ben, úszkálgattam aligátorokkal teli tóban, voltam Orlandó Magic kosárlabda meccsen, megtapasztaltam a kinti kedves, nyugodt emberek életét. És kezdtem magam Amerikainak érezni, mert szépen gyarapodtak a kilóim is :-)))
Akkor ott kint elhatároztam, hogy valahol külföldön biztos lesz egy házam, ahova vagy kiköltözöm vagy sem. De legyen! Úgy látszik, pár hónap múlva valóra is válhat Angliában. A lényeg, hogy ahova megyek ott angolul beszéljenek. :-D

4.: 2006. November 10-én megismerkedtem a párommal, és lassan már 4 éve próbálgatjuk egymás idegeit :-). Azt mondják a nagy fejesek, hogy 2-3 év után a szerelem átváltozik szeretetté. Szerintem a mi esetünkben 20-30 év lesz. Képesek vagyunk lemenni dedóba és incselkedni a másikkal, bár olyankor ki nem állhatom... Ha eljön majd az ideje szeretnék tőle majd 3 szép, egészséges kisbabuskát. Hogy mikor jön el az idő? Amikor saját keresetem lesz, a ház amiben élünk a nevemen lesz és lesz egy stabil háttere mindennek. Én ezt nem korhoz kötöm, mert ember tervez, Isten végez...

5.: Imádom az állatkákat! A zöld fürge gyíktól a pókokig mindent, volt amikor akváriumos üvegbe egy egész pók várost felépítettem, és megbüntettem amikor az egyik megette a másikat. De amit igazán szeretnék majd a házamba, egy cicust, egy husky kutyust (régi nagy álmom), és egy olyan majmot vagy mit ami a Madagaszkár című mesébe énekli a "Riszálom úgyis úgyis" számot. Olyan édi. Többször segítettem már madárkákon, süniknek. Egyszer kislány koromban puszit vártam egy kis verébtől, és belecsípett a pofimba :-( Nem volt vészes, de megijedtem. Akkor megtanultam, hogy nem várhatok el minden állattól puszikát.

6.: Orvos szeretnék lenni... mondtam ezt 4-5éve. Még mindig csak szeretnék. Remélem valamennyit elérek ebből az álmomból. Sosem riadtam vissza a vértől, nyílt sebektől, vagy a fájdalomtól. Példa rá: magamnak 8 lyukat csináltam a fülembe, és 13szor szúrtam ki az orrom, mire jó lett a piercing benne. Lánykaidőmben még a megdöglött egeret is felboncoltam, a csirke vagy nyúl levágásakor is ott voltam, mint asszisztens. A kedvencem a disznóvágás volt. Hihetetlen ideig eljátszottam a disznó belsejével...(lehet, hogy hentesnek kellett volna mennem :-) ). 

7.: És az utolsó....legyen a természetem. Ez amolyan használati útmutató hozzám, ha valaki a barátom akar lenni ;-) . Hamar megtalálom mindenkivel a hangot, hamar van véleményem emberekről, ami sokszor problémát okoz, vagy pozitív, vagy negatív irányba. Egy idő után az agyára megyek mindenkinek, mert sose tudom befogni a jártatómat (de szereti hangoztatni  a párom ezt). Általában ami a szívemen, az a számon, és ezért kevés barátom is van. De ezért én nem változnék meg, mert akkor beleolvadnék a sok képmutató ember társaságába. Egyébként szerintem elég jól tudok alkalmazkodni. 
Véleményem szerint elég sok dolgot leírtam magamról, köszönöm, hogy elolvastátok ;-) .

És akiknek ezt a díjat tovább adom:

1 comment: