2/09/2011

A Játék folytatódik!

Kicsit késve, de én is kirakom a játékot, hogy ha esetleg aki akar, a következő játékhoz csatlakozhasson. Ha nincs kedve valakinek velünk alkotni, az is nyugodtan figyelemmel kísérheti a játékunkat!
A következő házigazda Tábori Margit! Kíváncsian várom mi lesz a köv. téma?! ;-)

Vera Násfa oldaláról:
"Drótosok, gyertek velem játszani!
Drótékszer készítők, szeretnélek benneteket játékra hívni!

A drótos fórumon van már néha hasonló, de az elég szűk körű, illetve amiről még tudok, hogy Éva (Murano Manufaktúra) szokott az üvegesekkel közösen alkotni. Ezeket a példákat látva már rég megfogalmazódott bennem, hogy bárki, akinek van kedve magát kipróbálni a drótékszeresek között, azzal időről időre valamilyen témát körbejárnánk!
A tervem:
Kb. 2-3 havonta írnánk ki az adott témát, melyre a pályamunkákat 2 héten belül lehet elkészíteni és titokban kell tartani.
Mindegyik alkalomra más-más vállalja a házigazda szerepét.

Mit is jelent ez?

A házigazda találja ki az adott témát és írja ki a játékot. Ő fogadja a határidő lejárta utáni napon a jelentkezők leveleit az ékszerekről készített képekkel. A zárás után beteszi a blogjába, honlapjára a beérkezett műveket az alkotók neveivel feltüntetve, mely bejegyzést aztán szabadon a többi játékos is bemásolhatja a saját felületeire.
Jelentkezni az adott játékra a házigazda kiírási posztjában kommentben lehet! Akinek van FB oldala, ott is!
Ami fontos, hogy ez játék! Ha mindenki a maga legjobb tudását, képességét beleteszi a játékba, akkor szerintem csodálatos ékszerek készülnek majd! Nem lesz semmilyen eredményhírdetés, itt csak mindenki nyerhet! Olyan technikákat, stílusokat próbálhatunk ki a drótékszer készítésen belül, amiről korábban nem is gondoltunk, vagy ha ismerjük is, önszántunkból nem próbálnánk ki (én pl. a chainmaillet csak nézni szeretem), de egy játék kedvéért miért is ne? :-)

Az elkészített ékeket nem sorsoljuk ki egymás között, mindenki elteheti magának, elajándékozhatja, eladhatja.
A téma bármi lehet: stílus, szín, hangulat, technika, tényleg bármi, ami eszetekbe jut! Fontos, hogy ez úttal ne használjátok fel korábbi munkátokat, legyen ez egy teljesen új alkotás, illetve más drótos kolléga/kollegina tollával se ékeskedjünk! Viszont természetesen a művészet más területeiről leshettek el mintákat, ötleteket, vehettek ihletet!
Sőt, jelen esetben ez szükséges is! :-)

Az első játék témája a MAGYAROS MOTÍVUMOK átformálása drótos nyelvre, mellyel nem hiszem, hogy nagyon megleptelek titeket! :-) Járjatok nyitott szemmel, pl. üssétek fel a néprajzos albumokat, a Turáni ornametikát, nézzétek a hímzésmintákat, a fafaragásokat, fazekas remekműveket, épületeket... Próbáljatok utánajárni, hogy az ami megtetszik nektek, annak mi a jelentése stb."

No comments:

Post a Comment