9/24/2012

Kincsesláda

A tegnapi piac nem volt a legnagyobb viszont annál értékesebb. Sikerült beszereznem egy kincsesládát. Az egyik asztalon kb a 130. emberre próbálta rádukmálni az eladó ezt a ládát. Oldalról elnéztem, gondoltam is de csúnya sárga szerszámos láda. Mikor aztán odaértem láttam benne a köveket. £30-ra tartotta, gondoltam átnézem a kis fekete csomagocskákat. Elállt a lélegzetem mikor megláttam benne a rengeteg ásványt. A férfi felesége ötvös volt, de betegsége miatt abba kellett hagynia, ezért eladja. Sajnos annyi nem volt nálam készpénzben. De 20-ért sikerült megszereznem tőle. Azt is sajna csak pennykből tudtam összedobni neki. Hazaérve szétválogattam a köveket, mert nagyon mixelve volt. Most már kis tasakocskákban vannak fajták szerint. A kisebbeket pedig egy nagyba raktam. Íme a képek a ládikóról.6 comments:

 1. Mázlista!!!! Most picit irigykedek...najó, nagyon! :D Csodaszépek, aranybánya. Bezzeg itthon nem futok bele ilyen ládikába. :( :)

  ReplyDelete
 2. Hat igen, kar h otthon nincs ilyen piac mint itt. Az emberek a megunt dolgaikat kiviszik és jelképes összegért eladják. Kiválogatom magamnak amik kellenének, a többit cserebere uzletbe adom.

  ReplyDelete
 3. jó üzlet volt! Gratu! :)

  ReplyDelete
 4. Szép fogás volt, gratulálok hozzá :D Aztán tessék sok szép ékszert készíteni belőlük :)

  ReplyDelete
 5. Köszönöm, a gyartasokat elhalasztom sajna a 7 végére, idő hiányában. De ha egyszer be indulok... :-)

  ReplyDelete
 6. Micsoda kincsesláda, szuper!:)

  ReplyDelete