1/02/2012

Drótékszeresek játéka 5.forduló vége

Elnézést kérek tőletek, kicsit kelekótya voltam Szilveszter délután. Siettem megosztani ezt a bejegyzést és Én bolond a Közzététel helyett a Mentés gombra nyomtam. Azóta most néztem szét, és láttam, hogy többen jeleztétek a bejegyzés hiányát. Ott volt az, csak a piszkozatok között :-)) 
Kicsit reménykedtem, hogy egy páran kihasználjátok az alkalmat és még küldtök képeket, de a plusz idő alatt csak egy embertől kaptam. Pedig olvastam egy pár blogon, hogy csak egy kis idő kellene, hogy be tudják fejezni a műveiket. Kicsit csalódott vagyok, hogy enyire nem mozgatta meg az embereket ez a téma. És még a következő játék házigazdája sem jelentkezett...
De azért amik érkeztek azok csodásak, és meg is mutatom nektek. Van köztük egy kakukk tojás is, de úgy gondoltam belefér, hiszen ez is ékszer. :-)


Jankó Nóra

Az esküvőm 4hónapja volt és kifejezetten erre készítettem szövéssel.Remélem tettszik másnak is.


Stigmon Judit (Stigi)
Ezüstözött drótból, Swarovski kristály gyöngyökből és cseh csiszolt gyöngyből hajlítgattam.
A szerelem és esküvők egyik szimbóluma a szív forma is szokott lenni.
A medált alkotó, összekapcsolódó szív párt, egy drótból hajlítottam meg. Asszimetrikus a forma, hiszen az esküvőben is két külön személyiség egyesül. Ezt az asszimetriát nem csak a forma, de a szín és díszítés is követi.
Nem ragaszkodtam a fehér színhez, egy pici szürke, és Powder rose színekkel fűszereztem!
A medál kb 4x5cm.



Nagy-Kőszegi Krisztina (Tina)


Az ékszert ezüstözött drótból, halvány zöld teklákból és swarovski bicon kristályokból készítettem. A lánc fehér szatén és halvány, lilás rózsaszín organza szalagból van.
Az elképzelés a világos és csillogó színek voltak. A fiatalos báj megjelenítése.  Több féle szín jelenik meg benne, modernizálva a régi, egy színű ékszereket. Különösen a csüngő díszítés teszi fiatalosan mutatóssá ezt a darabot. A két tekervényes csiga a két ember élet útját jelképezi. Ahol össze vannak fogva a csigák, az jelenti az esküvőt és a közös életet.

Nagy Veronika (Vera Násfa)
Emese álma kollekcióm nyakéke egy igazán elegás menyasszonyi viseletnek is megfelel. Vörösrézből 

hajlítottam és édesvizi tenyésztett- illetve kagylógyöngyökkel díszítettem.




Csiki Enikő (Inky)
Az én szivemhez közel álló Fiorellát készítettem el. Ezüstözött réz drótból hajlítgattam a kunkori részeket. Úgy gondolom, hogy egy nő egyszer lehet királynő, az esküvőjén, akkor pedig gyönyörű nyakék díszelegjen a menyasszonyon. A sajátoméra ilyet tudék elképzelni.

7 comments:

 1. Megint szép dolgok születtek. Gratulálok Mindenkinek!

  ReplyDelete
 2. Gratulálok! Szépek az ékszerek, már alig vártam, hogy lássam őket, érdemes volt várni! :)

  ReplyDelete
 3. Gratulálok minden résztvevőnek, nagyon szép ékszerek születtek!

  Inky köszönöm, hogy vállaltad a háziasszony szerepét és várom a következő jelentkezőt!

  ReplyDelete
 4. Gyönyörűek!! Igazán különleges mind, gratulálok mindenkinek! :) Sajnálom hogy én ezúttal nem tudtam veletek játszani, de a későbbiekben mindenképp veletek tartok még!

  ReplyDelete
 5. En ezt a szettet keszitettem, csak nem gyoztem kivarni az uj hataridot (bar az elsore csak a fulbevalo keszult el) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=320102311347718&set=a.320102258014390.83554.165889113435706&type=3&theater
  Mivel megmutattam hatarido elott, szerettem volna egy ujat kesziteni, de sajnos arra mar se otlet se ido nem jutott, igy most megmutatom itt is. Szerintem nem a temaval volt baj, inkabb csak a mindenkinek mashogy zuros ev vegevel...

  ReplyDelete
 6. Ha most sincs meg hazigazda, en vallalom szivesen :D !

  ReplyDelete
 7. Kedves Éva, köszönöm a felajánlásod, időközben kaptam egy levelet Verától, hogy Tina már jelentkezett. Így Tina a következő játék háziasszonya! Nagyon örülök, hogy folytatódik a játék, és teljesen meg vagyok elégedve az ékszerekkel, igazán gyönyörűek lettek!

  ReplyDelete