10/26/2011

Hogyan készítsünk kaboshon formát? / How can we make cabochon mold?

Kedves gyurmázók!
Pár héttel ezelőtt, olyan sok időm akadt, hogy addig-addig kutakodtam a youtube-on, hogy ráakadtam Sara oldalára. Nagyon sok jó dolgokat mutat be, mit hogy kell csinálni. Nekem volt már egy régebbi vágyam, de megkérdezni féltem egy gyurmást is, mert ugye ez olyan szakmai titoknak felel meg szerintem. Én azért is megosztom veletek.
Szerezzetek be egy fimo liquid anyagot (én ebayen vettem, nekem ott olcsóbb volt),
valamint egy kis üveg poharat vagy tálkát. Na meg szikét, vagy hegyes, erős kést! A fimo liquid egy folyékony anyag, ami hő hatására, kicsit keményebb lesz mint a szilikon. Ezt fogjuk használni mintának.
Fogunk egy kaboshont, ami semmiképp ne legyen gyanta, műgyanta, vagy műanyag. Lehet üveg, vagy ásvány. A tálkánkba helyezzük a kaboshont (lehetőleg középre), és szép lassan ráöntjük az anyagot, úgy hogy bőven befedje. A használati utasítás alapján 130 Celsius fokon, 20 percig sütjük. Az üvegpohár kibírja, ne aggódj! Én a sütő előtt paráztam, hogy mikor fog szétrobbanni. Nincs üvegekhez tapasztalatom.....
Utána óvatosan ki kell feszegetni az üvegből, és hagyjuk kihűlni. Utána lehet használni sablonnak.

A few weeks ago, I had so much time, and I browsed on youtube, I found Sara's side. There are many good things to show you how you should do many things. I had a desire, but I'm afraid to ask another polymer clay artist, 'cause I think it 's a trade secret. I have share with you.
Grab a Fimo liquid material (I bought on the eBay, it was cheaper for me) and a small glass bowl or a glass bowl. And you need a scalpel, or knife! The Fimo liquid is a liquid material, which is exposed to heat, it's been a little harder than silicon. And you can use it for mold.
We put our kaboshont in the glass bowl (try it in the middle), which is not resin, synthetic resin or plastic. It can be a glass or mineral. Put in to the bowl the cabochon and slowly pour the material, it's cover up the top. We have to bake in the owen on 130 C degrees for 20 minutes. Don't worry about the glass! I stayed front of the oven because I didn't know when it will break.  I haven't experience in the glasses ....
Then try to get out from the bottle, and wait to allow to cool. Then, we can use the template.

2 comments:

  1. Köszi Inky, hogy megosztottad ezt velünk! Én még eddig nem dolgoztam süthető gyurmával, de Te kedvet csináltál hozzá.:-)))

    ReplyDelete
  2. Örülök neki, hogy tetszik és annak is, hogy kedvet kaptál. Nagyon szórakoztató tud lenni a gyurmázás. Visszahozza az ovis korszakot :-))

    ReplyDelete