10/29/2011

Kaboshon minta / Kabochon tutorial


1. Az első lépésben kihagytam egy zöld csíkot, de a második képen látszik a pótlás. A csíkokat az ujjammal szoktam nyújtani, egyenlőre még csak tervben van a tésztanyújtó...
2. A képen látható módon egymásra rakom a csíkokat.
3. A végeket levágom.
4. És szorosan elkezdem fel göngyölíteni.
5. A másik végét szintúgy, de ez a vége rövidebb legyen egy picivel.
6. Aztán kicsit az ujjunkkal addig nyomkodjuk, míg nem nyúlik meg.
7. A végeket megint levágjuk, és ezt a mintát kapjuk.
8. Így néz ki most.
9. A már elkészített sablonunkat beszórjuk hintőporral, aztán kifújjuk belőle a maradékot. Fontos, hogy ne maradjon benne, mert beleragad a gyúrmába..
10. A végekből levágot maradékból labdát gyúrunk, és az elkészített gyúrmából kb. 2-3 mm-es darabokat vágunk le és a labdára helyezzük tetszés szerint. Majd a tenyerünkben tovább "gurigázzuk", hogy belenyomódjon a minta.
11. A kapott labdácskánkat belenyomjuk a sablonba, a maradékot itt is levágjuk egy hosszú pengével, vagy késsel. Utána fóliával megnyomkodjuk, hogy sima legyen a hátulja.
12. A képen látott módszerrel elkezdjük körbe feszegetni. Amikor úgy látjuk, hogy kezd kibújni, piszkáljuk óvatosan ki, de vigyázunk, nehogy eldeformálódjon a kapott medál.
13. Végül készen vagyunk, irány a sütőbe.
14. Ugyan ezzel a módszerrel készítettem még pár medált ezekben a színekben.
15. A zöld színű medálkák, már lakkozva.
16. És a másik szinnel való megmunkálást is lehet látni. Plusz még egy 3. fajtát is. A félig-meddig árványosnak (kék-fehér) egy másik bejegyzésben mutatom be a lépéseit.

Remélem tetszik, és örömet okoztam valakinek azzal, hogy bemutattam, ennek az eljárásnak a lépéseit.

No comments:

Post a Comment